Schone lucht is levenskracht.

Kies voor de zekerheid om vrij te kunnen ademen.
Kies voor het Filtech klimaatroet-filter.

Gegevens over roetdeeltjes

Roetdeeltjes afkomstig van verbrandingsprocessen zijn zeer schadelijk voor de gezondheid. We moeten onder ogen zien dat fijnstof ernstige schadelijke effecten heeft op onze gezondheid. Grootschalig Duits onderzoek toont aan dat roetdeeltjes schade aan de longen berokkenen en zelfs levensbedreigende ziektes, zoals kanker, teweeg brengen. Ze zijn niet groter dan 0,3 – 0,4 micron (1 micron = 0,001 milimeter) en dringen het lichaam binnen via de luchtwegen en via de huid.

Waar komt het vandaan?
Roetdeeltjes ontstaan door industriële bedrijvigheid en intensieve verkeersstromen over weg, water en spoor. De concentratie roetdeeltjes is het grootst rond industrieterreinen, havens, langs autosnelwegen en spoorwegen. Ook de verwarmingssystemen in gebouwen dragen bij aan verslechtering van de luchtkwaliteit. In dichtbevolkte stedelijke gebieden worden eveneens hoge concentraties fijnstof gemeten die de normen van de Wereld Gezondheids Organisatie ver overschrijden.

Kaartje nederland

Wilt u weten wat de luchtkwaliteit is rondom uw bedrijf?
Bekijk de Spotzi applicatie.  

Bewezen is dat mensen die elke dag 1 microgram roet inademen 195 dagen korten leven.

Meten is weten

Bent u benieuwd hoe het is gesteld met de concentratie fijnstof in uw postcodegebied?
Bekijk hier onze speciale Spotzi-kaart. Hiermee krijgt u in een oogopslag inzicht in de luchtkwaliteit rondom uw bedrijf.

Roetdeeltjes in gebouwen via de luchtkanalen
Roetdeeltjes dringen overal in gebouwen binnen via de luchtkanalen. Dat heeft een aantoonbaar negatieve invloed op de luchtkwaliteit in gebouwen en veroorzaakt ernstige gezondheidsrisico’s voor alle mensen die hieraan worden blootgesteld. Het maakt geen verschil of uw mensen werkzaam zijn in de productie, op kantoor of in de expeditie; de roetdeeltjes bereiken via de luchtkanalen iedereen binnen uw bedrijf.

Onderzoek levert bewijs

Hoge dosering + frequent contact = risico
Wetenschappelijk bewijs voor het negatief effect van fijnstof op de gezondheid wordt geleverd in meerdere onderzoeken. Lees meer hierover in het artikel in de Journal of the Air and Waste Management Association.

Bescherm uw mensen
Roetdeeltjes die het lichaam binnendringen via de luchtwegen of de huid kunnen leiden tot ernstige gezondheidsklachten zoals longontsteking en andere aandoeningen aan de luchtwegen. Andere gevonden effecten zijn hersenbloedingen, hartritmestoornissen, trombose, hoge bloeddruk en aderverkalking. Doordat roetdeeltjes een verwoestende werking op het celsysteem hebben, is er bovendien een aanzienlijke kans op verschillende vormen van kanker.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Het Filtech klimaatroet-filter is de toekomst van luchtfiltertechniek en voor iedereen die de huidige en volgende generaties schone lucht toewenst.

Geringe investering, maximaal effect

Het Filtech klimaatroet-filter filtert initieel 98% van de roetdeeltjes uit de lucht
Met het Filtech klimaatroet-filter neemt u verantwoordelijkheid voor uw (werk)omgeving met een geringe investering. Het unieke, in eigen beheer ontwikkelde Filtech klimaatroet-filter® is Made in Brabant en is in staat om maar liefst 98% van de roetdeeltjes uit de lucht te filteren. De classificatie ePM1 2,5 ini 98% betekent dat meteen alle deeltjes met een grootte 0,3 tot 2,5 micron voor 98% worden afgevangen. Daarmee biedt het Filtech klimaatroet-filter de beste bescherming tegen zeer acceptabele kosten. Daarbij past het filter in nagenoeg elke luchtbehandelingskast.

Investeer in zekerheid
Hoe hoger de zekerheidsfactor, des te geringer het risico op overdracht van fijnstof. Bij een klimaatsysteem zonder filter is de zekerheidsfactor 1, dat wil zeggen dat 100% van het fijnstof wordt doorgelaten. Een F7 zakkenfilter heeft een zekerheidsfactor van 1,6, wat erop neerkomt dat slechts 38% van het fijnstof wordt afgevangen. Mét het Filtech klimaatroet-filter neemt de zekerheidsfactor exponentieel toe en wordt maar liefst 98% van het fijnstof afgevangen. De extra investering voor het Filtech klimaatroet-filter is daarmee in verhouding uiterst gunstig:

Zekerheidsfactor Gemiddelde investering
Zakkenfilter F7 1,6 € 40,-
Klimaatroet-filter
ePM1 ini 98%
1000 € 49,50
(+ eenmalig € 24,- voor het QUINXII wissel frame)
Verantwoordelijkheid nemen voor een goede luchtkwaliteit was nog nooit zo gemakkelijk en betaalbaar. Of u nu producent van luchtbehandelingskasten, installateur of eindgebruiker bent.

Meer informatie, een afspraak of een offerte?

We helpen u graag. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.


Het Filtech klimaatroet-filter® is een product van FILTECH Nederland BV.
Brabantsehoek 10 – 5071 NM Udenhout – contact@filtech.nl – T +31 13 511 40 55